top of page

Biografie

Pianiste Sabrina De Bruyne heeft een voorliefde voor bijzondere projecten. Zo werkte ze mee aan een openluchtconcert op de Wageningse Eng, maakte muziek voor een documentaire, en stond ze als pianist op de planken met dansgezelschap Introdans in de balletvoorstelling van Stravinsky's Les Noces. In Huissen heeft zij haar lespraktijk, om haar passie voor muziek te delen met anderen.  

Sabrina De Bruyne pianist pianodocent
Sabrina De Bruyne pianist pianodocent

Sabrina begon haar pianostudie op haar negende. In eerste instantie een serieuze hobby, groeide dit al snel uit tot een professionele interesse. In 2008 studeerde ze summa cum laude af aan de Roosevelt Academy te Middelburg. Daar studeerde ze piano bij Marianne Boer en muziekwetenschap bij Albert Clement. 

Ze vervolgde haar studie bij Frank Peters aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem, waar ze naast prachtige solowerken in aanraking kwam met samenspel in allerlei vormen. Sabrina speelde samen met cellisten, nam regelmatig deel aan Liedklasprojecten, en werkte samen met verschillende compositiestudenten. Hoogtepunt van deze periode was haar deelname aan de Introdans Vier 40 tournee door heel Nederland. Samen met andere pianisten, slagwerkers, koor en solozangers vertolkte ze Stravinsky's Les Noces. Tijdens deze tournee stond ze in verschillende grote schouwburgen, en speelde ze éénmalig voor Koningin Beatrix. 

Geïnspireerd door haar stage bij Heleen Vegter en de lessen pianomethodiek op het conservatorium besloot zij zich voornamelijk te richten op doceren. Intussen heeft ze in 2018 haar lespraktijk in Huissen opgericht, waar ze met veel plezier en voldoening anderen in aanraking brengt met muziek. 

Sabrina De Bruyne pianist pianodocent
bottom of page